Zamieszczone przez mirek_p11
Zgłaszać, czy nie zgłaszać- uszkodzenie.
Zwiń
X
-
Zgłaszać, czy nie zgłaszać- uszkodzenie.
Witam. Dzisiaj miałem wyjazd w trasę. w pewnym miejscu leżały kamyczki z asfaltu, dość obficie.
Jechałem może ze 40-60 ale nie kierowcy Tir-ów, którzy mają w osobówki, gnał dobre 70-80 jak wiadomo dostałem kilka strzałów od niego tak od razu co zobaczyłem, to odprysk na wysokości kierowcy, i (tak na szybko) 2 kropeczki na przednim błotniku.
Pytanie, czy zgłaszać to do ubezpieczalni, czy nie?
AC i Szyby mam.
Stan nawierzchni:
Każdemu życzę tyle samo powrotów do domu co i wyjazdów.
Na pokładzie: Johny II ASC + Sirio ml-145
Pozdrawiam i Szerokości!
Octavia I, 1.6 (102PS) 2010r → Mazda 6, 2.0 (143PS) 2004r→Audi A4 B6, 1.8T (2xxPS) 2004r→ ... ?
http://www.mazdaspeed.pl/modele/wspo...002-2007-gggy/
-
-
trzeba policzyć czy masz zniżki i jakie (np.: udział własny), jaki jest koszt lakierowania maski i czy zniżki stracisz jak poprosisz o zwrot kosztów ... a nic z tych rzeczy nie napisałeś.
PS Wg mnie szanse na pieniążki od właściciela TIRa i/lub zarządcy dróg są prawie zeroweJeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem
Komentarz
-
-
Jechaliśmy w przeciwnych kierunkach. a i zawrócić w tempo jak nie było, bo droga w lesie i ruchliwa, kamerki też nie mam... :|
Samochód jest na Ojca i ma 60% zniżek...
Jeżeli to nie pójdzie z zarządcy drogi, to nie będę zgłaszał (są 2 nowe samochody też na Ojca)
Na szybie aż tak duży nie jest, max 1mm, szkoda, że tak w połowie wysokości szyby...
Chyba dam sobie spokój... :roll:
[ Dodano: Wto 01 Paź, 13 13:14 ]
Zamieszczone przez ZorrPS Wg mnie szanse na pieniążki od właściciela TIRa i/lub zarządcy dróg są prawie zeroweKażdemu życzę tyle samo powrotów do domu co i wyjazdów.
Pozdrawiam i Szerokości!
Octavia I, 1.6 (102PS) 2010r → Mazda 6, 2.0 (143PS) 2004r→Audi A4 B6, 1.8T (2xxPS) 2004r→ ... ?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez dominik9420Kierowca tira w sumie nie zawinił (prędkości mu nie udowodnię, a było do 40) a to, że droga była zanieczyszczona, to zarządca chyba odpowiada :idea:Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Zorra znaku A-28: sypki żwir, Znak ostrzega przed odcinkiem drogi pokrytej żwirem ... czasami przy tej 40ce nie było?Każdemu życzę tyle samo powrotów do domu co i wyjazdów.
Pozdrawiam i Szerokości!
Komentarz
-
-
dominik9420, a "szyby" wchodzą w AC :?: ja mam oddzielnie i jak dostałem kamieniem, to poszło z tego i na drugi dzień śladu nie było po szkodzie. babce z ubezpieczenia powiedziałem co, gdzie i kiedy. nic nie dopłacałem i zniżki te same. co innego lakier/blachy, ale to trzeba przeliczyć koszt naprawy/koszt ubezpieczenia, bo często wychodzi lepiej samem zrobić jakiś drobiazg.Black Pearl, Elegance & RS LOOK
@ by Tune-up Gdańsk
TDI VP++ i jeszcze rośnie
Antek
Komentarz
-
-
dominik9420, niestety z OC innej osoby nie zgłosisz chyba że masz dowody na to że to z jego auta wypadło (dla mnie nie do udowodnienia zwłaszcza że jechał z naprzeciwka). Według mnie mozesz zglosić albo z AC albo z szyb. AC wzrosnie ci o około 20% w porównaniu do roku obecnego.
Pozdrawiam!
Komentarz
-
-
Tony065,Zamieszczone przez dominik9420AC i Szyby mam.
Zamieszczone przez maxpaynemmAC wzrosnie ci o około 20%
jakby to przeliczyć, to będę jeździł tak jak jest, tym bardziej, że szykuję się z zamiarem sprzedaży auta.
Dzięki chłopaki, coraz bardziej przemawia do mnie inwestycja w kamerkę...Każdemu życzę tyle samo powrotów do domu co i wyjazdów.
Pozdrawiam i Szerokości!
Komentarz
-
-
dominik9420, jakbym się miał każdym odpryskiem od kamyczka miał przejmować i co najważniejsze tego uniknąć to musiałbym autem z garażu nie wyjeżdżać na drogę. :wink: Nie pierwszy na pewno i nie ostatni odprysk na lakierze i na szybie. :szeroki_usmiechOctavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
AdamB, W sumie masz rację... zbyt przewrażliwiony jestem :lol:Każdemu życzę tyle samo powrotów do domu co i wyjazdów.
Pozdrawiam i Szerokości!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Tony065Ale szybę zrób dla świętego spokoju, bo to maleństwo może szybko urosnąć
Odprysk jest +/- w połowie wysokości szyby na wysokości kierowcy, więc jak za dużo będzie się działo, to będę widział.
Sprawdzałem od zewnątrz- nie widać(trzeba wiedzieć gdzie jest), więc dowodu mi nie zabiorą :diabelski_usmiechKażdemu życzę tyle samo powrotów do domu co i wyjazdów.
Pozdrawiam i Szerokości!
Komentarz
-
-
Tony065, będziesz wymieniał szybę po każdym uderzeniu kamyczka gdzie zostawił ślad delikatny??? Czyli co kilka razy w roku?? :wink:
Jak już tak bardzo to koledze przeszkadza to można spokojnie ją zakleić / zalać w odpowiednim zakładzie a nie szybę wymieniać :?Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
AdamB, a gdzie napisałem że od razu trzeba szybę wymieniać :?: pęknięcia/odpryski do ok. 2 cm daje się bezproblemowo zaklejać, w zasadzie bez śladu zastanawia mnie tylko po co za coś płacić i z tego nie korzystać :?:Black Pearl, Elegance & RS LOOK
@ by Tune-up Gdańsk
TDI VP++ i jeszcze rośnie
Antek
Komentarz
-
-
Tony065, Na podstawie statyski (bo byłem młodym przedstawicielem w służbowym samochodzie a każdy młody przedstawiciel to wariat drogowy) którą podał oskarżyciel i zeznań świadków którzy jechali z poszkodowanym - to oficjalna wersja. A nie oficjalna to ta że byłem nie miły w stosunku do policjanta (znajomego poszkodowanego) który chciał mi wlepić mandat za przekroczenie prędkości która spowodowała uszkodzenie szyby. Rzecz się działa w małym miasteczku powiatowym gdzie wszyscy wszystkich znali :roll:
Komentarz
-
Komentarz